Welke horeca oven heeft u nodig?

Het spreekt voor zich dat een kwalitatieve horeca oven onmisbaar is in elke horecazaak. Het  is echter zo dat er door de jaren heen een behoorlijk aantal verschillende soorten ovens op de markt zijn verschenen. Het kiezen van een geschikte horeca oven is daardoor voor menig aantal mensen een behoorlijk stukje lastiger geworden. Bent u eveneens op zoek naar een interessante horeca oven om gebruik van te maken, maar is het voor u niet helemaal duidelijk meer met welke aandachtspunten u op dit vlak allemaal rekening dient te houden? In dat geval kunnen we u alleen aanraden om u even te verdiepen in de onderstaande informatie.

  1. Uit welke horeca ovens kunt u allemaal kiezen?

Zoals in de inleiding van deze pagina meteen duidelijk gemaakt is de ene horeca oven de andere niet, integendeel. Het eerste wat u dan ook altijd moet doen wanneer u een bepaalde oven voor in uw horecazaak wenst aan te schaffen is het uitvoeren van een vergelijking. Welke verschillende horeca ovens bestaan er precies allemaal en welke is voor u nu echt de beste? Wij hebben de verschillende soorten horeca ovens alvast even voor jou op een rijtje gezet. 

  1. 1.) Een fornuis met oven 

De eerste horeca oven waar u voor kunt kiezen is een fornuis met oven. Deze kenmerkt zich door de aanwezigheid van een niet onaanzienlijke ovenruimte welke is bestemd voor het bereiden van vlees, banket en desserts. Daarnaast beschikt ze uiteraard ook over gaspitten of één of meerdere elektrische kookzones. De belangrijkste reden om te kiezen voor een fornuis met oven is uiteraard terug te vinden in de plaatsbesparing die op deze manier kan worden gerealiseerd. De dubbele functie waar deze oven over beschikt zorgt er bovendien in de praktijk eveneens voor dat u verschillende gerechten op hetzelfde moment kunt bereiden. 

  1. 2.) Een convectieoven 

Een convectieoven staat in de praktijk ook wel bekend als een heteluchtoven. Bij dit type van horeca oven kan er worden vastgesteld dat ze aanzienlijk compacter is in vergelijking met een fornuis met oven. Bovendien is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van een ventilator welke de warmte gelijkmatig over de volledige oven weet te verdelen. Op deze manier kan de bereidingstijd aanzienlijk korter worden gemaakt en is het mogelijk om te voorkomen dat het vlees teveel krimpt. Dit laatste betekent uiteraard dat u op deze manier aanzienlijk meer product heeft om te verkopen.

  1. 3.) Een combinatieoven

Het derde en laatste type horeca oven waar u voor kunt kiezen is de zogenaamde combinatieoven. Het betreft hier volgens experts niet alleen de meest geavanceerde, maar tevens ook de meest krachtige horeca oven waar in een professionele oven gebruik van kan worden gemaakt. Dit is niet in het minst te wijten aan het feit dat een dergelijke horeca oven zowel stoom als hete lucht kan gebruiken om gerechten mee te bereiden. Ook een combinatie van beiden behoort overigens tot de mogelijkheden. Dit maakt duidelijk dat ze in principe het werk van verschillende apparaten in één kunnen doen. De combinatieoven is door de jaren heen dan ook met recht en rede uitgegroeid tot de meest populaire horeca oven op de markt.
Op zoek naar een super deluxe heteluchtoven? Voor wat betreft horeca apparatuur weten ze bij HorecaRama van ‘de hoed en de rand’.