Wat zijn ESE pads?

Dit artikel gaat over ESE pads, die servings worden genoemd. Wat zijn dat en wat zijn hun voordelen. Maar eerst, wat zijn de andere uitvoeringen van koffie, waarmee je een kopje kunt zetten.

ese pads

Uitvoeringen van koffie

Er zijn meerdere uitvoeringen van koffie voor het zetten van een kopje. Dat zijn:

 • bonen
  Je kunt koffiebonen kopen, die thuis malen en dan versgemalen koffie zetten. Daar worden meestal koffiefilters voor gebruikt, maar ook espresso-apparaten.
 • gemalen koffie
  Je kunt pakken met gemalen koffie kopen. Ook in dit geval worden normaliter koffiefilters gebruikt en daarnaast espresso-apparaten om koffie te maken.
 • capsules
  Met een capsule of koffiecup, zoals voor Nespresso, kan je in een daarvoor gemaakt apparaat koffie zetten.
 • pads
  Koffiepads worden in het filterbakje gelegd van een apparaat dat daarvoor is gemaakt.

ESE servings

Zeer bekende pads zijn de ESE servings. ESE is de afkorting van Easy Serving Espresso. Het is een ontwikkeling van Illy, maar het staat andere fabrikanten vrij om ESE servings te fabriceren, op voorwaarde dat ze zich houden aan de standaards, die Illy voorschrijft. Je legt een pad in een padadapter en zo gebruik je die in een espresso-apparaat. Of zoals eerder genoemd, in een apparaat dat gemaakt is voor ESE servings. Een pad/serving heeft 7 gr. koffie, klaar om een espresso mee te zetten. Andere pads, zoals Senseo pads, zijn niet geschikt voor het maken van espresso.

Voordelen van ESE servings

ESE servings zijn er met diverse koffiesmaken. ESE servings zijn heel gemakkelijk in gebruik en een espresso is snel gezet. Het is ook een hele schone manier van zetten. Met een ESE serving weet je altijd hoe de ermee gemaakte espresso zal smaken, want de dosering is altijd dezelfde. ESE servings is niet fabrikantgebonden. Iedere fabrikant kan ze fabriceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *