Twee vegetarische gerechten om je vingers bij af te likken

Door verschillende series op Netflix is het eten van vlees steeds minder populair geworden. Veel mensen dragen hier een steentje aan bij door één keer per week vlees te laten staan. Anderen hebben het eten van vlees helemaal uitgesloten en zijn vegetariër of veganist geworden. Wij hebben twee heerlijke gerechten onder elkaar gezet voor de vele thuis koks die Nederland rijk is.

Vegetarische pasta met broccolipesto en geroosterde tomaatjes

Je begint aan het maken van dit gerecht door de roosjes van de strook broccoli te halen. Snij de strook in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan met kokend water. Kook de broccoli in 3 minuten klaar en maal de broccoli daarna fijn door het bijvoorbeeld in een mixer te gooien. Eenmaal fijn gemalen voeg je noten, kaas, wat kruiden, teentjes knoflook en olijfolie toe. Dit samen maakt de pesto saus. Voeg hier de pasta aan toe en warm de vegetarische balletjes op en voeg het allemaal samen. Door de balletjes te vervangen voor gehaktballetjes maak je van deze pasta een heel ander gerecht!  

Champignon Stroganoff met tagliatelle

De basis van dit gerecht is erg basis. Bak champignons en paprika in een pan en voeg eenmaal gebakken spinazie toe. Eenmaal geslonken is de basis klaar. Daarna maak je de pasta klaar en begin je aan de saus. Vooral het maken van de saus is leuk om te doen. Pak een sauspan en doe hier olie en bloem in. Hierbij voeg je na een minuut de volgende ingrediënten toe, oregano, knoflook, paprika poeder. Goed roeren tot een geheel waarna je nog tomaten puree en groentje blokjes toevoegd. Roer de klontjes uit de saus, breng het geheel aan de kook en de saus is klaar. Nog even op smaak brengen en klaar is kees!