Sapporo bier: hét Japanse biertje dat Europa verovert

Er zijn een aantal biersoorten die flink meeliften op de biertrend. Dan hebben we het niet over de standaard pils die je overal kunt vinden in de Nederlandse supermarkten. We hebben het dan over de speciale biertjes die een unieke smaak hebben die je uit duizenden herkent. Zoals Sapporo bier. Deze biersoort uit Japan wordt steeds meer gedronken in Nederland. Dat komt doordat we hier steeds meer liefde voor bijzondere bieren ontwikkelen en daarvoor ook graag de grenzen overgaan. Want met bier kun je net zoveel variatie aanbrengen als met wijn.

Sapporo bier

Sapporo bier: de oorsprong

Japan staat niet bekend om de biermerken, en toch is Sapporo bier daar uitgevonden. Dit bijzondere drankje bestaat zelfs al sinds 1876. Dat is niet niks. Het is een heerlijke pilsener die van oorsprong uit de plaats Sapporo komt. Dat is de hoofdstad van het noordelijke eiland Hokkaido. Daar komt uiteraard ook de naam van dit biertje vandaan. De oprichter van dit biermerk heeft het brouwen geleerd in Duitsland. Dat is natuurlijk de aangewezen plek om het te leveren. Inmiddels verovert Sapporo de wereld. De Verenigde Staten heeft het biermerk al veroverd. Daar is Sapporo het meest verkochte Aziatische biertje in het hele land. 

Over Sapporo

Natuurlijk wil je weten over de oorsprong van dit biertje maar iets anders is veel belangrijker: de smaak. De kenmerken van Sapporo bier zijn:

  • 4,7% alcoholpercentage
  • een goede witte schuimkraag
  • een donkergouden kleur
  • een lichtzoete smaak
  • een vleugje van rijst, graan en bittere hop

Voor een bierkenner zijn dit wellicht bekende termen. Voor de minder geavanceerde bierdrinker betekent het wellicht niet veel. Je kunt het samenvatten als een mooi goud biertje met een lichtzoete smaak. Het vleugje rijst maakt dit biertje extra bijzonder en verklaart ook waarom het zo populair is binnen en buiten de landsgrenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *